Varstvo osebnih podatkov

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV, POLITIKA ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKI

 1. Splošno

Upravljavec osebnih podatkov, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov, je:

Ime: Špela Hribar

Naslov: Pristava 27, 8210 Trebnje

Davčna številka: 61889652

Zavezanec za DDV: NE

Matična številka: 

Datum vpisa v register: AJPES zaporedna številka izvajalca je 25228.

Glavna dejavnost (SKD): Osebno dopolnilno delo B2 – izdelovanje, popravilo in prodaja izdelkov, ki niso namenjeni zauživanju in ki jih je možno izdelovati na domu pretežno ročno ali  po pretežno tradicionalnih postopkih. 

Elektronski naslov: info@mojmetuljcek.si

Spletna stran: https://mojmetuljcek.si

TRR: SI56 0205 4113 3835 369

Lastnik spletnega mesta Špela Hribar zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila (v primeru, da obiskovalec v spletni trgovini opravi nakup) ter na željo kupca za obveščanje o novih izdelkih in akcijah. Lastnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil.

Ponudnik zagotavlja, da bodo vaši osebni podatki obdelani zgolj za namene, s katerimi izrecno soglašate. Privolitev v posredovanje osebnih podatkov je prostovoljna, soglasje pa lahko kadarkoli prekličete s sporočilom na info@mojmetuljcek.si. V primeru, da osebnih podatkov ne posredujete ali v kolikor soglasje prekličete, upravljavec osebnih podatkov ne more izpolniti namena, za katerega se podatki zbirajo.

V zvezi z vašimi osebnimi podatki imate:

 • Pravico do dostopa do podatkov,
 • pravico do popravka,
 • pravico do izbrisa (»pravica do pozabe«),
 • pravico do omejitve obdelave,
 • pravico do ugovora,
 • ter pravico do prenosljivosti podatkov.

Obiskovalec z izvedeno registracijo dovoljuje lastniku spletnega mesta zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese pri registraciji. Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede pri registraciji, so namenjeni le poslovanju ponudnika, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Hranimo podatke, ki jih je obiskovalec vnesel ob registraciji v računalniški sistem, ki je ustrezno varovan in zaščiten. Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti!

Za uveljavljanje omenjenih pravic ali morebitnih pritožb vas prosimo, da nas kontaktirate na elektronski naslov info@mojmetuljcek.si.

V primeru težav ali nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo.

Podatki se hranijo do vašega preklica oziroma dokler je potrebno, da se doseže namen, zaradi katerega so podatki zbrani ter po tem izbrišejo, uničijo, blokirajo oziroma anonimizirajo.

 1. Varovanje osebnih podatkov in politika zasebnosti

Osebne podatke pridobivamo na naslednje načine:

 • Ob naročilu izdelkov v spletni trgovini,
 • ob registraciji uporabniškega računa,
 • ob osebni ali drugi komunikaciji s stranko,
 • ob prijavi stranke na e-novice.

Ponudnik za potrebe opravljanja svojih storitev zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

 • Ime in priimek,
 • naslov in kraj bivanja ter naslov za dostavo,
 • naslov elektronske pošte (uporabniško ime),
 • geslo v šifrirani obliki,
 • kontaktno telefonsko številko,
 • državo bivanja,
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini,
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu,
 • IP naslov, iz katerega uporabnik dostopa do spletnega mesta,
 • čas in datum registracije,
 • arhiv komunikacije,
 • podatke o vsebini naročila.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ponudnik ne odgovarja.

Podatki, ki jih uporabnik posreduje na spletni strani ali kako drugače preko e-naslova so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.

 1. Obdelava osebnih podatkov

Obdelava osebnih podatkov pomeni kakršnokoli delovanje, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki, zlasti zbiranje, pridobivanje, vpis, urejanje, shranjevanje in prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporabo, razkritje s prenosom, sporočanje, širjene ali drugo dajanje na razpolago, razvrstitev ali povezovanje, blokiranje, anonimiziranje, izbris ali uničenje. Obdelava je lahko ročna ali avtomatizirana.

Vrsta, podlaga in način obdelave vaših osebnih podatkov je odvisna zlasti od namena, zaradi katerega vaše podatke obdelujemo. Če ste v privolili v obdelavo vaših podatkov za namene neposrednega trženja, to zajema pošiljanje e-novic o aktualnih ponudbah. Neposredno trženje izvajamo preko elektronskih naslovov in družbenih omrežij.

 1. Namen obdelave podatkov

Špela Hribar oziroma njena spletna trgovina Moj metuljček  bo zbrane podatke o obiskovalcih (uporabnikih) uporabljala samo za naslednje namene:

 • za pošiljanje predračunov in računov v primeru prejetega naročila na izdelke ali storitve, ki se tržijo preko spletne strani,
 • za vodenje evidenc o strankah,
 • za realizacijo oziroma dostavo zahtevanih izdelkov ali storitev,
 • za obveščanje o novostih v ponudbi podjetja in spletne strani Moj metuljček,
 • za pošiljanje e-novic (če se je oseba prijavila na prejemanje e-novic),
 • za statistično in marketinško analizo oziroma raziskavo v zvezi z uporabniki spletne strani in sicer zato, da se izboljša ponudba izdelkov in storitev na spletni strani (z uporabo analitičnih orodij).
 1. Čas hrambe osebnih podatkov

Pridobljene osebne podatke podjetje hrani toliko časa, kolikor je to potrebno za namen

pošiljanja vsebin, na katere ste se prijavili oziroma do preklica hrambe osebnih podatkov s strani uporabnika. Uporabnik lahko kadarkoli s pisnim obvestilom na naslov podjetja ali preko elektronskega naslova info@mojmetuljcek.si zahteva, da podjetje trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. Ravno tako se lahko odjavijo od e-novic na zgoraj omenjen način.

Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s ponudnikom.

 1. Izključitev odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je ponudniku pri registraciji posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke, ki se nanašajo na uporabnika.

 1. Piškotki

Z uporabo spletne trgovine se strinjate z uporabo piškotkov na vašem brskalniku. Shranjujejo se na vašem disku in zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani (katere izdelke ste dodali v košarico, ali ste že prijavljeni, katere nastavitve ste izbrali, itd.)

Piškoti niso nevarni. Niso računalniški programi in ne morejo vplivati na delovanje vašega računalnika. Storitev ne zbira ali shranjuje nobenih osebnih podatkov.

Spletni promet uporabljamo za identifikacijo, katere strani so bile uporabljane. To nam pomaga analizirati podatke o našem spletnem prometu in pomaga izboljšati našo spletno stran na način, da jo prikrojimo vašim individualnim potrebam. Te podatke uporabljamo le za analitične potrebe.

 1. Analize internetnih storitev

Google Analytics

Spletno mesto uporablja Google Analytics, analizo spletnih storitev Googla Inc. (“Google”). Google Analytics uporablja piškotke, besedilne datoteke, ki so shranjeni na računalniku uporabnika in omogočajo analizo uporabnikove uporabe spletnega mesta. Informacije, ki jih ustvari piškotek o uporabi spletnega mesta se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in se tam shranijo. Ponudnik je omogočil aktivacijo IP anonimnosti na svojem spletnem mestu, tako da je IP naslov uporabnika od Googla znotraj držav članic Evropske unije ali druge države pogodbenice Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru skrajšan. Samo v izjemnih primerih bo celoten IP-naslov uporabnika posredovan na Googlov strežnik v ZDA in šele tam skrajšan. Po naročilu ponudnika uporablja Google te informacije, da ovrednoti uporabo spletnega mesta s strani uporabnika, da za ponudnika sestavi poročila o aktivnosti spletnih strani in da za ponudnika zbira storitve, ki so povezane z uporabo spletnih strani in interneta. IP naslov, ki je bil posredovan v okvirju Google Analytics, ne bo združen z drugimi Googlovimi podatki. Googlovo zajemanje podatkov, ki jih povzročajo piškotki in so vezani na konkretnega uporabnika (vključno z IP naslovom), kot tudi obdelavo teh podatkov lahko uporabnik prepreči tako, da s povezavo naloži in namesti vtičnik za brskalnik.

 1. Zaključek

Vsaka sprememba politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem mestu. Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti. Za pravna razmerja med uporabniki in ponudnikom se uporablja pravo Republike Slovenije in pravo Evropskih skupnosti.

V Trebnjem,  velja od 10.11.2023.